Kamiel Kurris

Woonplaats: Maastricht
Verjaardag: 5 mei
Gear

Premier "Premier" series maple hand made 2003 silver sparkle:

 
14" snare
14" side snare
10" tom
12" tom
14" floor
16" floor
22" x 18" kick

 

14"  Zildjian K hi hats
6"    Zildjian A custom splash
8"    Zildjian A custom splash
16"   Zildjian A custom crach
17"   Zildjian A custom crash
18"   Zildjian A custom Crash
18"   Zildjian A custom EFX crash
20"   Zildjian EFX oriental crash of doom
20"   Zildjian A custom ping ride
22"   Zildjian Avendis China boy low
 
Evan heads, Vic Firth 5B SticksVic Firth 5B sticks
 
Tama iron cobra hi hat stand
Tama iron cobra limited edition double pedall
Pearl stands

Mijn muzikaal verleden is lang geleden begonnen. Ik was vier of vijf toen ik al de Dash (waspoeder)dozen van mijn moeder kreeg om er op te trommelen, dat duurde twee dagen en dan was de bodem eruit getrommeld zo fanatiek was ik al. Op mijn 12 jaar kreeg ik mijn eerste echte drumkit,ik was zo trots dat ik het iedere dag poetste. Na vier jaar thuis in de kelder te hebben geoefend ging ik naar de muziekschool in Maastricht waar ik les kreeg van Rian Pasmans (ex-drummer en nu zanger van Vivelevink) in het begin vond ik het maar niets die muziekschool, ik vond het leuker om thuis met muziek mee te drummen! Na een tijdje begreep ik toch dat het belangrijk is om een goede basis te

hebben en ik kreeg zelfs plezier in het leren, ik heb het zo 9 jaar volgehouden en heb drie van de vier graden gehaald.

Na 9 jaar muziekschool werd ik gevraagd voor Desperate People, een hele fijne band waar ik veel geleerd heb, na een jaar of drie in deze band te hebben gespeeld ben ik een half jaar weg geweest naar het buitenland, dit betekende voor mij het einde van Desperate People. Het is toen een beetje rustig geworden met het drummen van mij, ik heb er zelfs over na gedacht om mijn drumkit te verkopen,wat ik uiteindelijk toch niet heb gedaan. Deze muziekpauze werd verstoord toen ik hoorde dat er een band genaamd D.E.M.op zoek was naar een nieuwe drummer, ik heb besloten het te proberen waarop ik tot de dag van vandaag nog geen haar spijt van heb gehad.

D.E.M. is voor mij een uitlaatklep van het dagelijkse leven, ik heb een drukke baan in de horeca, en voor mij is het dan het mooiste om mij helemaal uit te leven bij een optreden. Van mij mag D.E.M. nog jaren doorgaan met muziek maken, aan mij zal het niet liggen.

Mijn persoonlijke interesse in muziek is heel uitgebreid, van Living Colour, Urban Dance Squad, Inxs, U2, Simple Minds, toto, Primus, Golden Earing, Blof tot Linkin Park. Ik heb niet echt een idool wat drummers betreft, wat ik wel belangrijk vind van een goede drummer is zijn eigen drumstijl,dit is typerend voor een band.

Zo nu weten jullie alles van mij!
Greetz Kamiel.