Biografie

 

D.E.M. (spreekt uit: ''die ie em", waar de afkorting voor staat is een goed bewaard geheim) werd in de winter van 1994 opgericht in Maastricht door een aantal studenten om een gat in de coverbandmarkt op te vullen: tussen alle top100 en top40 bands waren er weinig bands te vinden met een populair/alternatieve rock basis.

Andere bandleden waren snel gevonden en D.E.M. ging aan de slag met covers van populaire, maar gitaar georiënteerde bands.  De formule bleek aan te slaan; binnen no-time werd D.E.M. een graag geziene gast bij café’s, kermissen, festivals, bruiloften en feesten. Ondertussen is D.E.M. een zeer ervaren band en heeft zij met meer dan 500 optredens op alle denkbare podia en settings een goede live reputatie opgebouwd.  Als support-act stond D.E.M. op het podium met o.a. Kane, Guus Meeuwis, Di-rect, Racoon, Blof en Golden Earring. In 2013 werd aan dit lijstje het Pisart Festival toegevoegd, waar D.E.M. na onder andere Golden Earring en van Velzen het festival mocht afsluiten. In 2014 is D.E.M. weer van de partij, ditmaal met Het Goede Doel en UB 40. 
Ook op bedrijfsfeesten en bruiloften is D.E.M. een graag geziene gast. 

 In 2005 werd besloten een toetsenist toe te voegen aan de line-up, om zo breder te kunnen spelen, zonder natuurlijk de rock-spirit te verliezen! D.E.M. heeft inmiddels dan ook een volwassen en professionele sound bereikt. Na enkele wisselingen bestaat de huidige bezetting van D.E.M. uit: Zanger/gitarist Gino, gitarist Rob, bassist Chris, drummer Kamiel en virtual computer & keyboardplayer Vick.

Ook de muziekstijl is in de loop van de jaren gewijzigd. Behalve de populair/alternatieve rock waarmee D.E.M. haar naam heeft opgebouwd zijn ook covers aan het D.E.M. repertoire toegevoegd van Nederlandse bands als Kane,  Blof, Van Dik Hout, etc, Ook nummers van buitenlandse artiesten als Robbie Williams, U2 en Bon Jovi passeren de revu bij een D.E.M. optreden alsook klassiekers van AC/DC, Golden Earring, Metallica, Kiss en Billy Idol. Uiteraard ontbreken ook de hedendaagse populaire bands als: Kings of Leon, Foo Fighters, Gavin Degraw, Snow Patrol, Coldplay,Kensington e.v.a. niet tijdens een D.E.M.-show!!!

In haar 25 jarige bestaan heeft D.E.M. een stevige live reputatie opgebouwd. Kern hierbij is de onderlinge vriendschap van de bandleden en hun liefde voor de muziek die ze spelen.

De manier waarop zanger Gino met het publiek speelt, de energieke en typerende gitaarsound, de toetsentovenaar Vick, en de solide ritmesectie van Chris en Kamiel in combinatie met een enorm enthousiasme staan garant voor een perfecte live show.

Onze lijfspreuk is dan ook niet voor niets de legendarische titel van Rock-grootheid en inspiratiebron Neil Young:

Keep on Rocking !!!